Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
Waterschap stopt inname Maaswater

Waterschap stopt inname Maaswater

ROERMOND -
Waterschap Peel en Maasvallei gaat ervan uit dat zwemmen in de Maasplassen bij Roermond veilig is, maar absolute zekerheid kan het schap niet geven. Het schap hoorde volgens een woordvoerder pas dinsdagavond over de vervuiling van de Maas met pyrazool en heeft geen idee wat dat betekent voor de veiligheid van het zwemwater in met de Maas verbonden plassen bij Roermond.

Het schap moet een beslissing nemen over een eventueel zwemverbod, maar heeft te weinig informatie om de knoop door te hakken, zei de woordvoerder woensdag.

Sinds 9 juli komen onbekende hoeveelheden pyrazool in de Maas terecht als gevolg een haperende waterzuivering op industrieterrein Chemelot bij Geleen. Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) zette direct de inname van drinkwater stop. Het waterschap is nog op zoek naar meer informatie over de stof pyrazool.

„We weten niet wat voor stof pyrazool is”, zei de woordvoerder van het schap vanmiddag. „Daarover zijn we niet geïnformeerd. Ook niet over de concentraties.”

„Om zonder voldoende informatie een zwemverbod af te kondigen is een hele beslissing”, aldus de woordvoerder. „Dat levert bijvoorbeeld grote economische schade op.”

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat zegt dat het waterschap een afweging moet maken op basis van informatie door de rijksdienst. Zij kon nog niet zeggen of en in welke mate dit gebeurd is.

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws