Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
Waterbron in Randstad vervuild met gif

Waterbron in Randstad vervuild met gif

Bron voor drinkwater deel Randstad vervuild met bestrijdingsmiddel

Voor de 1.3 miljoen Zuid-Hollandse inwoners van de Randstad is de drinkwaterbron, de afgedamde Maas, vervuild met een bestrijdingsmiddel (dimethoaat) voor de land- en tuinbouw.
Het drinkwaterbedrijf Dunea is direct gestopt met inname van het verontreinigde water uit de Afgedamde Maas en is voorlopig uitgeweken naar de Lek. Samen met Dunea onderzoekt Waterschap Rivierland wie het gif heeft geloosd.

Volgens een woordvoerster van Waterschap Rivierland zijn er tientallen watermonsters uit de Afgedamde Maas genomen. Het schap zal direct maatregelen nemen zodra de bron van vervuiling bekend is. Het dimethoaat kan schadelijk zijn voor het leven in de rivier waarschuwt het schap. Er is geen enkel gevaar voor de volksgezondheid.

In 2012 is ook maandenlang water uit de Lek gebruikt wegens vervuiling van de Afgedamde Maas. Toen bleek de boosdoener een rozenkweker in de Bommelerwaard te zijn. Een fikse boete heeft dit bedrijf en de eigenaars gekregen, ook moest de tonnen schade aan Dunea vergoedt worden.

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws