Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
Overheid lijkt meer op dievengilde!

Overheid lijkt meer op dievengilde!

Hoe betrouwbaar is onze overheid.

De accijns op gebotteld drinkwater (verbruiksbelasting op waters, frisdranken, vruchtensappen en alcoholvrij bier) zal door dit kabinet worden verhoogd. Op zich al een opmerkelijke maatregel in een tijd dat gezond leven door dezelfde overheid wordt gepromoot maar gezien de hoogte van de maatregel lijkt het meer op ordinair pikken van de overheid dan op een redelijke aanpassing.

Tien gezondheidsorganisaties hebben het kabinet reeds eerder opgeroepen de belasting op drinkwater niet te verhogen. Dat zou mensen ervan weerhouden een gezonde keuze te maken. Water is de gezondste drank die er is aldus de oproep van de organisaties, aangevoerd door het Diabetesfonds. Het drinken van water geniet dan ook de voorkeur boven de consumptie van suikerhoudende dranken. Andere ondertekenaars zijn de Hartstichting, de Nierstichting, KWF Kankerbestrijding en Jongeren Op Gezond Gewicht.

Op 15 september van dit jaar (2015) was het wetsvoorstel een verhoging van de accijns op drinkwater van 5,71 cent per liter naar 7,91 cent per liter, LET WEL een verhoging van bijna 40%. Nu tegen het einde van het jaar het definiteive plan duidelijk wordt, kunnen we zeggen dat deze overheid de schaamte voorbij is en een accijnsverhoging doorvoert van 5,71 naar 8,83 cent per liter oftewel, een verhoging van 55% op drinkwater..... Nadat er in 2014 ook al een vergelijkbare verhoging heeft plaatsgevonden komt de totale verhoging in 2 jaar tijd neer op 115%. Elke vorm van onderbouwing voor deze absurde verhoging ontbreekt maar daar heeft staatsecretaris Wiebes geen boodschap aan en met een pennestreek wordt de verhoging doorgevoerd.

Helaas zijn wij als Aqua Light verplicht en genoodzaakt deze verhoging door te voeren waardoor onze waterprijs vanaf 1 januari 2016 omhoog gaat van € 10,49 naar € 11,09 per fles van 18,9 liter.

Met dank aan uw overheid.

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws