Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
Huishoudens zonder water!

Huishoudens zonder water!

NIJMEGEN - Op wat de warmste dag van het jaar tot nu toe lijkt te worden, zit een aantal huishoudens in Nijmegen en in het naburige Beuningen al sinds woensdagavond zonder water. Waterbedrijf Vitens hoopt volgens een woordvoerster dat de Nijmeegse adressen in de wijk Voorstenkamp donderdag rond 13.00 uur weer water hebben. In de Koningsstraat in Beuningen moet dat aan het eind van de middag weer het geval zijn.

Vitens heeft vanwege de warmte in beide buurten tijdelijke tappunten voor water geplaatst. Per huishouden is vijf liter drinkwater uitgedeeld. Het was donderdagmorgen in de regio Nijmegen al rond de 30 graden. Vitens en de veiligheidsregio Gelderland-Zuid houden in de gaten of mensen klachten krijgen door het watergebrek. Buren zijn opgeroepen om naar elkaar om te zien. Zo nodig deelt het waterbedrijf opnieuw flessen water uit.

In de Nijmeegse wijk Voorstenkamp zette een leidingbreuk woensdagavond rond half acht straten blank. De meeste adressen zijn in de loop van de nacht weer aangesloten, maar 120 huishoudens moeten langer wachten. Ook in Beuningen ging het om een leidingbreuk. Daar zitten nog negentien adressen zonder water.

Een noodplan voor mensen en bedrijven kan zijn om een waterkoeler met flessenwater te hebben. Zo heeft u altijd een voorraad water tot uw beschikking.

 

Bron: Telegraaf

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws