Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
E.colibacterie in drinkwater Vlaardingen

E.colibacterie in drinkwater Vlaardingen

 
 

E.colibacteriën zijn over het algemeen onschuldig en komen voor in de darmen van iedereen. Maar bepaalde varianten kunnen darmklachten en- infecties veroorzaken. Een woordvoerster van Evides kon niet direct zeggen welke variant in het water is gevonden. Het drinkwaterbedrijf benadrukt wel dat de bacteriën in ,,hele lage aantallen'' zijn aangetroffen. Tot nog toe heeft Evides geen signalen ontvangen over mensen die ziek zijn geworden, maar kan ook niet uitsluiten dat mensen water met de ongewenste bacterie hebben binnengekregen.

De bacterie werd ontdekt tijdens routineonderzoek. Het waterbedrijf neemt doorlopend monsters om de kwaliteit van het drinkwater te bewaken. ,,We vermoeden dat de bacterie tijdens werkzaamheden in de leidingen terecht is gekomen'', zegt de woordvoerster. Wanneer dat precies is gebeurd is onbekend.
 

Kookadvies

Evides raadt aan bij het koken een fluitketel of pan te gebruiken. ,,Water in waterkokers en koffiezetapparaten kookt in de regel namelijk geen drie minuten achtereen, check daarvoor de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Het kookadvies geldt ook voor drinkwater voor huisdieren."

Evides probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen. ,,Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water in Vlaardingen volledig betrouwbaar is'', geeft het bedrijf gebruikers mee. Het kookadvies geldt niet voor andere delen van het voorzieningsgebied. Het water is wel direct bruikbaar om mee te (af)wassen en douchen.

Om Vlaardingers te waarschuwen heeft de veiligheidsregio een zogeheten NL-Alert verstuurd, een bericht dat mensen op hun mobiele telefoon ontvangen. 

 

Wat is bacterie E. coli precies?

Bron: Nu.nl 08-11-2017

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws