Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
Bronwater-mysterie

Bronwater-mysterie

Bronwater-mysterie

Hip Mokums watertje komt niet uit de stad

AMSTERDAM - Amsterdam heeft sinds kort zijn eigen hippe merk bronwater: Amsterdam Water. Het dure watertje, dat inmiddels in zo’n zestig kroegen, restaurants en hotels te koop is, komt echter niet uit Amsterdam, zelfs niet uit Nederland: maar uit het Ruhrgebied in Duitsland.
 
Het nieuwe merk meldt het eerlijk, maar wordt de consument niet om de tuin geleid? Spa komt toch echt uit Spa, Gerolsteiner uit Gerolstein. En Chaudfontaine uit Chaudfontaine.

„Er is nou eenmaal geen minerale bron in Amsterdam”, verdedigt een woordvoerster van het bedrijf de keuze voor een bron buiten de stad. „Het is begonnen als een idee om wat te doen met Amsterdam en drinkwater. Daarbij bedachten we een fles met een Andreaskruis erop. We zijn overal gaan zoeken. In Nederland zijn alle bronnen al vergeven aan bestaande merken en zo kwamen we in Duitsland uit.

Alles lijkt erop dat het Amsterdamse drinkwaterproduct uit een marketinggedachte is voortgekomen. Merkendeskundige Paul Moers vindt het niet eerlijk van de makers. „Dit is gewoon een goedkope marketingtruc. De bedenkers hiervan maken gewoon misbruik van het merk Amsterdam. Het getuigt van opportunisme. Ze willen gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, plakken de naam Amsterdam op het etiket en daarmee zou het bijzonder zijn. Maar dat is het niet. Er zit geen authentiek, maar een bedacht verhaal achter het merk. Daar trappen consumenten niet meer in.”

Zowel Aqua Light als Earth Water zijn 100% Nederlands bronwater en worden beide gewonnen in het Hunzedal in Drenthe.

Bron: Telegraaf 07-09-2017

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws