Aqua & Beans
8.4 201
Water en koffie voor bedrijf & kantoor, Aqua & Beans
Accijns op bronwater moet niet omhoog

Accijns op bronwater moet niet omhoog

Donderdag roepen tien gezondheidsorganisaties het kabinet op om de belastingen niet te verhogen op het bronwater. Aangevoerd door het Diabetesfonds doen de organisaties een oproep in een brief waar RTL Nieuws de hand op heeft gelegd.

Op aanwezigheid van meer dan 700 stoffen wordt het kraanwater gecontroleerd. Flessenwater daarentegen op maximaal 20 stoffen. Water is de gezondste drank die er is. In de brief staat dat het drinken van het kraanwater de voorkeur geniet. De makkelijkste en goedkoopste optie is kraanwater, maar waar kraanwater niet beschikbaar is, moet mineraalwater een aantrekkelijk alternatief zijn, beweren de organisaties.
Vorige maand werd bekend dat het kabinet de belasting op mineraalwater en vruchtensappen gelijk wil trekken met die op cola en andere softdrinks. Dit zou de rijksbegroting 30 miljoen euro moeten opleveren, waarvan 8 miljoen euro belasting zou bijdragen op mineraalwater.Onder de ondertekenaars zijn de Nierstichting, KWF kankerbestrijding, de Hartstichting en Jongeren Op Gezond Gewicht.

  • gratis proefplaatsing
  • bel mij terug
  • vraag offerte aan
meer nieuws